Fikrimizce!

13 Ekim 2010 Çarşamba

Kadınlar Ne İster?


Bilinenin aksine kadınlar beraber olacakları erkeğin tipine en son bakarlar. Bir memeli türü olarak diğer tüm memeliler gibi dişi erkeğini koku yolu ile seçer.
Kadının burnunda bulunan vomeronazal organ tek bir kokuyu almak için evrimleşmiştir. bu erkeğin koltuk altı kıl kökünde yaşıyan bir bakterinin ürettiği kokudur. Erkek terlediği zaman bu sıvıdan beslenen bakteri kendine özel kokusunu salgılar.  Feromon
olarakta bilinen bu koku erkeğin genetik şifresini barındırır 
ve kadın bu kokuyu aldığı anda beyinde çakan nöronlar karşı cinsin genetik şifresini bir şekilde anlar ve o erkeğin sağlıklı olup olmadığına karar verir.

Bu karar direkt olarak kadının o erkekle yatıp yatmayacağını belirler. yok
omuzmuş yok karın kasıymış, bunlar mühim değil dostlar. Mesele kokuda ama günümüzde pek çok erkek deodorant kullanarak kendi kokusunu perdeliyor. dikkat buyurunuz lütfen aşık olduğunuz sevdiğiniz bir insanın ter kokusu size inanılmaz çekici gelir ki dünyanın en güzel kokusu odur, kendimden biliyorum.

Yapılan bir deneyde 20 erkek basketbol oynuyor ve terliyorlar, hepsinin üzerinde aynı renk atlet var. sonra bir grup kadın bu terli atletleri koklayarak çekicilik sırasına göre puan veriyorlar. en az puanı alan 3 erkeğin şeker hastası olduğu belirleniyor. bu şu demek kadın bu koku sayesinde kalıtımsal yolla geçebilecek hastalıklı eş adaylarını eliyor ve türün bir sonraki neslini koruyor. ah schopenhauer seni şimdi daha iyi anlıyorum diye haykırmak geliyor içimden.

İnsanın bu evrimi türün kendi iradesinin olduğu bizim asla farkına bile varamadığımız şekilde bizi yönlendirdiğini göstermekte. bazıları şimdi çıkıp, - bak allahın işine. diyecektir artık onu diyeninde kokusuna bakmak lazım.

Hiç yorum yok: