Fikrimizce!

22 Ekim 2010 Cuma

Grip Nedir?


1 aylık dönemde çalıştığım şirketin %70'ini kırıp geçiren hastalık. şimdi efendiler bu viral hastalığın tedavisi için şöle söylemiştir eskiler - doktora gidersen bir haftada, gitmezsen yedi günde iyileşirsin. herhangi bir antibiyotik etki etmez çünkü antibiyotikler bakterilere etki eder virüslere değil. vücudunuzun kendi kendini tedavi etmesini beklemeniz gerekir, eh bunun için vücudunuza yardımcı olmanızda mümkündür.

grip'e neden olan influenza virüsünin en iyi çoğaldığı yerler nemli ve yapışkan yüzeylerdir bu nedenle boğaz ağrısı burun akıntısı vb görülecektir. ayrıca üremek için 36 derece sıcaklığa ihtiyaç duymaktadır, bedenin savunma sistemi otomatik olarak vücudun sıcaklığını 38-39 dereceye çıkartarak üremeyi yavaşlatır. o nedenle ateşiniz çıkması hastalığınızdan değil bedenin bağışıklık sisteminin virüs ile savaşmasından kaynaklanır. kontrollü şekilde ateşinizin belirli bir derecede tutulması yararınıza olacaktır. bunun için çeşitli ilaçlar var zaten parol, tylol hot vs. bunlar vücudu ısıtarak ek kaynak sağlarlar.

grip virüsü burun kanallarını etkileyerek akıntıya ve hapşırığa neden olurl, bu virüsün başka bir host bulma çabasıdır. öpüşme tokalaşma vb durumlar virüs diğer bedenlere geçer ve buralarda çoğalır. influenza virüsünün grift bir yapısı vardır ve bağışıklık sistemi bu grift yapının üreme ile ilgili noktalarını tıkayacak enzimler üretilir. bu enzimler virüsün üreme noktalarını tıkar ve savaşcı hücreleri bekleyerek virüsün öldürülmesini bekler. ancak virüslerde sürekli değişim gösterdiği için bu enzimler zaman zaman aynı virüse uymaz vs. ancak unutulmaması gereken şey insan vücudundaki bütün enzimler 40 derece sıcaklıkta işlevlerini yitirir o nedenle vücut sıcaklığının bu eşiği aşmamasına özen gösterilmelidir.

influenza virüsü bir kere girdiği vücudu asla tamamen terk etmez, mutlaka bir yerlere saklanır ve bekler bedenin güçsüz, uykusuz, aç vs yani genel olarak bağışıklık sisteminin zayıfladığı anlarda tekrar üremeye başlar ama değişime uğramayan virüs enzimler tarafından hemen bloke edilir ve hastalanmadan virüs etkisi hale gelir. fekat* değişime uğramış farklı bir influenza virüsü kaptığınız zaman zaten vicudunuzda var olan influenza virüsü yabancıyla etkileşime geçer ve genetik alışveriş sonrası yeni bir virüs ortaya çıkar. var olan enzimler bu virüs üzerinde etkilerini yitirir ve tekrar hasta olursunuz. enzimlerin doğru bloke noktalarını bulmasıda hastalığın zamanını belirler.

1 yorum:

D!mple Rock dedi ki...

grip, beni 1haftadır 5 kutu ilaca rağmen ayağa kaldırmayan, allahın belası bir ruhsuzdur.
:(